Spirituele Community
Tweelingzielenrelatie

5 kenmerken van Tweelingzielen

Heb je het idee dat je in connectie met een ander staat? Heb je het gevoel dat jullie elkaar aanvullen en van elkaar kunnen leren? Dan is de kans aanwezig dat je je tweelingziel hebt gevonden.

In de meeste gevallen is de ontmoeting met je tweelingziel erg toevallig. Veelal wordt dit bestempeld als ‘het had zo moeten zijn’. Bij een tweelingziel heb je het idee dat je jezelf ziet. Het lijkt op een kopie van jou en daardoor wordt er een extreem sterke band opgebouwd.

Heb jij het idee dat je je tweelingziel reeds ontmoet hebt?

Tweelingzielenrelatie

tweelingzielenrelatie

De onderstaande 5 kenmerken geven een belangrijk beeld van de kenmerken bij een tweelingzielenrelatie.

Overeenkomsten

Een van de meest opzienbarende zijn de zichtbare overeenkomsten tussen jou en je tweelingziel. Deze overeenkomsten zijn zichtbaar in bijvoorbeeld de geboortedatum, beroepen, interesses, naam, achternaam of gedragingen.

Deze overeenkomsten zijn echter geen toeval. Nee, het lot is dusdanig bestempeld waardoor jullie tweelingzielen zijn.

Het komt meer dan eens voor dat in een later stadium blijkt dat een oud klasgenoot je tweelingziel is. Op dat moment kom je er pas achter hoeveel overeenkomsten jullie met elkaar hebben. Dat is een belangrijk kenmerken van tweelingzielen.

Delen van emoties

Het moge duidelijk zijn dat je met een tweelingziel hand in hand gaat. Jullie vullen elkaar aan en jullie hebben veelal dezelfde gedachtes, gewoontes en emoties.

Hierdoor zijn jullie perfect in staat om emoties met elkaar te delen. Jullie voelen tenslotte exact aan wat de ander ook voelt.

Op die manier zitten jullie altijd op één lijn; in de communicatie en in de omgang is dit echt voortreffelijk.

Het delen van emoties kan uiteindelijk resulteren in een gezamenlijke taak in de toekomst. Dit kan variëren van een relatie tot aan een andere intense band. Stel je er voor open; het zal je alleen maar goed doen.

Tweeling ziel emotie

Fysieke effecten

Als je je tweelingziel bij toeval ontmoet hebt, is dit duidelijk merkbaar in je lichaam. De ontmoeting zorgt namelijk voor de aanleg van energiekoorden.

Deze energiekoorden hebben vervolgens een invloed op het menselijk lichaam. Hoe jij deze invloed zelf ervaart, is afhankelijk van je lichaam.

Sommige mensen voelen een heftige pijn, terwijl andere juist last van hartkloppingen krijgen. Feit is dat de energiekoorden zorgen voor fysieke effecten.

De overtreffende trap is uiterlijke veranderingen. Ook dit is mogelijk als je je tweelingziel eenmaal ontmoet hebt. Dit kan tot gevolg hebben dat jij en je tweelingziel steeds meer op elkaar gaan lijken.

Dit klinkt wellicht ietwat zweverig, maar dat is het absoluut niet. Door de energiekoorden vinden er namelijk veranderingen plaats in je DNA en in je hormoonstructuur. Deze veranderingen kunnen op den duur zorgen voor lichamelijke en uiterlijke veranderingen.

De fysieke effecten kunnen zich echter ook in angst uiten. Deze angst ontstaat doordat je niet weet wat de gevolgen kunnen zijn.

Gaat het ontmoeten van je tweelingziel voor een kentering in je leven zorgen? Niemand weet het antwoord op die vraag. Juist die onzekerheid kan de angst in je lichaam triggeren.

Relatie in een rustig tempo opbouwen

Heb je je tweelingziel ontmoet? In dat geval zal de relatie in een rustig tempo worden opgebouwd. Er spelen namelijk belangrijke zaken in je huidige leven. Deze zaken dienen eerst opgelost te worden.

Bovendien kunnen er praktische zaken in de weg zitten. Stel dat jij in Limburg woont en je tweelingziel in Groningen; ook dan is het opbouwen van een relatie niet al te makkelijk.

Het is dan ook belangrijk om te beseffen dat het opbouwen van een relatie in een rustig tempo gebeurd. Als het in een rustig tempo gebeurd, is dat bovendien een bevestiging dat je écht je tweelingziel ontmoet hebt.

Ontmoeting bij toeval

Als laatste kenmerk wil ik graag de onverwachte ontmoeting aanstippen. De ontmoeting met je tweelingziel gebeurt namelijk in de meeste gevallen bij pure toevalligheid.

Deze pure toevalligheid is echter een teken vanuit de spirituele wereld. Een teken dat je écht je tweelingziel ontmoet hebt.

Kom jij bijvoorbeeld een oude jeugdvriend van vroeger tegen? Of een oud straatgenoot? Dergelijke toevallige ontmoetingen kunnen duiden op het feit dat je je tweelingziel ontmoet hebt.

Maar, onder aan de streep is deze ontmoeting niet geheel toevallig. Het lot heeft bepaald en gezorgd voor deze ontmoeting. Deze ontmoeting gaat in ieder geval een proces in gang zetten. Een proces waarin bovenstaande kenmerken absoluut naar voren gaan komen.

Slotwoord

De toekomst van jou en je tweelingziel is nog in het ongewis. Niemand weet wat er gaat gebeuren. Je staat in ieder geval aan de vooravond van veranderingen.

Een tweelingziel kan je lichaam letterlijk en figuurlijk op hol laten slaan. Je kan fysieke veranderingen ondergaan, je kan eindelijk een intense band met iemand voelen en je kan eindelijk met iemand emoties delen.

Dit kan tot gevolg hebben dat je huidige relaties gaan veranderen. Hoe en of dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Mede daardoor kan er een grote vorm van angst ontstaan. Dit komt door de onzekerheid waarin je leeft.

Daarnaast pakt ook iedereen het op zijn/haar eigen manier aan.

  • Hoe zou jij omgaan met de situatie waarin je je tweelingziel ontmoet?
  • Zou je daar goed op anticiperen?
  • Of zou je bang zijn voor je huidige relatie?

Het is in ieder geval van belang om je open te stellen voor de veranderingen. De veranderingen hebben namelijk een positieve afloop; je tweelingziel is tenslotte niet zonder reden in je leven gekomen.

Kevin Fledderman

Kevin Fledderman is oprichter van de Spirituele Community. Kevin heeft als passie mensen te verbinden, zowel op digitaal als offline vlak.

Met een grote schat aan ervaring en liefde voor spiritualiteit en Hooggevoeligheid probeert Kevin dit over te brengen op iedereen die wil leren zijn talenten en derde oog te ontwikkelen in plaats het als handicap te ervaren. Daarnaast is Kevin Hooggevoeligheidsexpert en studeert hij hbo psychologie.

Bekijk reacties

      • Dit herken ik ook wel erg… Hoe kun je zorgen dat juist de impact ervan minder wordt of dat je er in mindere mate last van hebt?

  • Mijn ervaring wijkt heel erg van het bovenstaande af. Mijn relatie met mijn tweelingziel is juist gecompliceerd. Alhoewel we zes jaar verder zijn, groeien wij nu pas naar elkaar toe. Hebben jullie je tweelingziel al gevonden en hoe pakt het bij jullie uit? Wat zijn jullie ervaringen

    • Hallo Nowelle, ook ik ervaar het in het begin als gecompliceerd, bij mijn tweelingziel heeft het ook jaren geduurd voordat we pas echt de verbinding kregen.

  • ik leerde mijn vriendje (quint) 3jaar terug kennen we waren helemaal gek op elkaar alleen we hadden alle 2 wat problemen met ons zelf we waren ook alle 2 depressief, ik drufte hem niet aan te kijken want ik voelde iets bij hem wat ik nooit eerder had gevoeld maar ja mijn ex vriendje kwam er tussen en toen hebben we 2jaar lang geen contact meer gehad we kwamen elkaar wel is tegen maar we zeide helemaal niks tegen elkaar maar goed ik was allang weer terug bij mij ex en dat gin dus helemaal niet goed hij heeft mij helemaal van binnen gebroken dus ik besloot er een punt achter te zetten en toen ik dat deed kwam ik quint weer tegen we gingen weer praten en toen vroeg hij om af te spreken hij heeft mij weer heelt en we hebben veel overeenkomsten. we hebben elkaar in de tijd dat we elkaar niet zagen elkaar veel gemist en verdriet gehad, we voelde ons altijd alleen en niet begrepen maar nu wel omdat we elkaar hebben en we zijn nu vaak samen we hebben nu onder tussen al weer een jaar. de manier waarop we bij elkaar zijn gekomen vind ik nog steeds bijzonder.