Spirituele Community
Aura

Aura

Aura
Ieder levend wezen is omgeven met een aura. Dit is een natuurlijk energieveld dat uit verschillende lagen bestaat. Voor de meeste mensen is een aura niet zichtbaar met het blote oog. Een medium of een aurareader kan de aura zien of voelen.

De aura bestaat uit zeven verschillende lagen, oftewel krachtenvelden, die de innerlijke gesteldheid van iemand weergeven. Elke kracht heeft een eigen kleur en vertelt iets over iemand zijn welzijn op dat moment. Een aura is continu in beweging en de kleuren wisselen elkaar af. Uit welke kleuren een aura bestaat, is weer afhankelijk van hoe iemand zich op een bepaald moment voelt.

Er wordt ook wel gezegd dat je aura de spiegel van je innerlijk is. Afhankelijk van factoren als je welzijn en je gevoel op een bepaald moment, kan een aura groot of klein zijn, stilstaan of bewegen, enz. Je aura is erg gevoelig voor omgevingsinvloeden. Dit energieveld geeft altijd een beeld van iemand weer op een bepaald moment. Een aura is een momentopname. Zo ziet je aura er de ene dag weer anders uit dan de andere dag.

Je aura staat in verbinding met de chakra’s. De zeven lagen van een aura hebben dezelfde kleur als de chakra’s. Iemand straalt in een aura de kleur uit die in verbinding staat met de chakra waar een persoon op dat moment in zit.

Elke kleur heeft een betekenis.

Zeven lagen van de aura

Een aura bestaat uit de volgende zeven lagen:

  1. Het fysieke lichaam: de eerste laag is het dichtst verbonden met je lichaam. Deze laag staat in contact met de eerste chakra, perineum. Het heeft dezelfde opbouw als het fysieke lichaam.
  2. Het emotionele lichaam: dit is de tweede laag van de aura. Deze laag staat voor je emoties. De kleur van dit lichaam is weer afhankelijk van je emotionele toestand. De tweede laag staat in verbinding met het tweede chakra, sacraal.
  3. Het mentale lichaam: de derde laag omgeeft het emotionele lichaam en is verbonden met je gedachten en mentale processen. Deze laag bestaat meestal uit helder geel licht dat het hele lichaam omgeeft. Het mentale lichaam behoort bij het derde chakra, de manipura, oftewel zonnevlecht.
  4. Het liefdeslichaam: de vierde laag staat voor de intermenselijke contacten, de uitwisseling van uitstraling van mensen. Hierbij kan je denken aan verliefdheid of je niet prettig voelen bij bepaalde mensen. Het astrale lichaam is verbinden met de vierde chakra, het hart.
  5. Het communicatief lichaam: de vijfde laag geeft de staat van het fysieke lichaam weer. Deze laag staat in verbinding met de vijfde chakra, de keel.
  6. Het intuïtief lichaam: de zesde auralaag is de emotionele laag en staat in verbinding met het zesde chakra, het derde oog.
  7. Het goddelijk lichaam: de zevende laag is de beschermlaag van je energieveld. Deze laag staat in verbinding met het zevende chakra, de kruin.

Aurafoto

Een aurahealer kan een aurafoto maken met een speciaal fototoestel. Hiermee worden de kleuren van iemand zijn aura weergegeven. De kleur vertelt iets over je bewustzijn, emotionele toestand, karakter en je persoonlijke ontwikkeling. Door een aurafoto te laten maken, weet je ook of er blokkades zijn in je chakra’s. Als dit het geval is, weet je ook sneller hoe je deze blokkades kunt oplossen.