Spirituele Community

Wat is ayahuasca?

Ayahuasca is een geestverruimende drank die al eeuwenlang wordt gedronken door de inheemse bevolking uit het Amazonegebied in Zuid-Amerika. Ayahuasca is vooral bekend van de sterk helende krachten op het lichaam en de geest. De laatste jaren is ayahuasca ook populair in het westen.

Vaak wordt er gesproken over Madre Ayahuasca, oftewel Moeder Ayahuasca, omdat de energie van de drank wordt ervaren als een liefdevolle, vrouwelijke energie.

Ayahuasca wordt overal ter wereld, met succes, gebruikt door therapeuten en healers. Ook in de wetenschappelijke sectoren krijgt ayahuasca meer bekendheid.

Waar wordt ayahuasca van gemaakt?

Ayahuasca wordt op verschillende plantaardige manieren gemaakt, maar de drank bevat altijd dezelfde twee basisingrediënten. Dit zijn DMT (dimethyltryptamine) en een MAO-remmer (mono-aminen-oxidase-enzymremmer). DMT is een lichaamseigen stof die wordt aangemaakt door de pijnappelklier.

Welk effect heeft Ayahuasca?

Ayahuasca zorgt ervoor dat je een reis maakt in je onderbewustzijn, zodat je hier heling kunt laten plaatsvinden. Je uiterlijk is een weerspiegeling van je innerlijk. Wanneer je van binnenuit geneest, merk je dit aan je uiterlijke wereld. Wat ayahuasca echt met je doet, merk je pas na een ceremonie.

Ayahuasca bevrijd je geest van storende gedachten, depressieve gevoelens, stress of trauma’s. Je kunt de drank zien als een sterke detox voor je lichaam, bloed en organen. Na het drinken van ayahuasca maak je een diepe innerlijke reis, waarbij je ziet wat je moet zien. Je herbeleeft en verwerkt belemmerende zaken uit het verleden en het heden. Op deze manier ben je bevrijd van blokkades en groei je weer verder.

Er zijn honderden therapieën die je kunt volgen. Toch gaat een ayahuasca ceremonie veel verder dan een therapie. Ayahuasca werkt namelijk vanuit je diepste kern, terwijl een therapie van buitenaf komt. Tijdens een ayahuasca ceremonie ga je  dieper en dit zorgt ervoor dat je sneller je doel bereikt. Het helpt je om je leven weer een positieve draai te geven.

Ayahuasca ceremonies

Ayahuasca-ceremonie organiseert ceremonies waarbij wij samenwerken met diverse begeleiders die verschillende therapeutische achtergronden hebben. Zij begeleiden je met veel liefde en draagkracht op je innerlijke reis.

Wil je graag een ayahuasca ceremonie bijwonen? Dan kun je je hier online aanmelden voor een van de ceremonies.