Spirituele Community
Wat te doen bij een burn-out?

Wat te doen bij een burn-out?

Wat te doen bij een burn-out?

Je bent hier:
< Back

Wat kan je het beste bij een burn-out doen? Het is van belang dat je de burn-out direct serieus en goed aanpakt. Onderschat het probleem niet en schakel professionele begeleiding in. Ga in gesprek met een coach en/of een psycholoog en kom op die manier achter de oorzaak van een burn-out.

Vervolgens is het taak om die oorzaak grondig aan te pakken. Vervolgens is het een kwestie van rust nemen en al je klachten oppakken. Bij een burn-out kunnen namelijk meerdere fysieke en mentale klachten tot uiting komen. De huisarts heeft hier dan ook leidende rol in door bijvoorbeeld je bloed op te meten. Je moet echter wel zelf aan de bel bij je huisarts trekken.

Op het moment dat de diagnose ‘burn-out’ door de huisarts gesteld is, wordt de aandacht verlegd naar bijvoorbeeld een psycholoog. Door vele gesprekken te voeren, kom je tot een beter inzicht. Het vinden van de oorzaak van een burn-out is dan ook ontzettend belangrijk. Onderschat hierbij niet de gebeurtenissen uit een ver verleden. Besef dan ook goed dat de gesprekken behoorlijk confronterend zijn. Onthoud echter ook altijd goed dat je deze gesprekken voor een goed doel voert: je moet over de burn-out heen gaan groeien.

Tags: