Spirituele Community
Sterrenbeeld

Sterrenbeeld

Wat is je sterrenbeeld

Toen je geboren werd bevond de Zon zich in een bepaald teken. Welk sterrenbeeld je hebt wordt bepaald door de datum van je geboorte. Waarom? Omdat de Zon in een vast jaarlijks ritme in twaalf maanden door alle sterrenbeelden heenloopt. Er zijn twaalf verschillende sterrenbeelden. Ieder sterrenbeeld heeft bepaalde eigenschappen. Die eigenschappen hebben invloed op je karakter.

In de astrologie wordt de term sterrenbeeld gereserveerd voor je eigen sterrenbeeld. Andere sterrenbeelden woerden de tekens van de dierenriem genoemd.

Bepalen welk sterrenbeeld je hebt

Wil je weten wat je sterrenbeeld is? De verschillende sterrenbeelden zijn:

 

De aard van de tekens van de dierenriem

Het ego ontplooit zich in het ene sterrenbeeld sterker dan in het andere. Ram en Leeuw zijn vurige tekens. Ze hebben krachtige ego’s. Vissen en Weegschaal zijn zachtmoedige tekens. Ze hebben minder krachtige ego’s.

De pionierstekens

De plaats en volgorde heeft ook invloed op de aard van de tekens in de dierenriem. In de lente, het begin van een nieuwe cyclus, komt de Zon in het teken van de Ram. Daarom start de reeks tekens met de Ram. Ram staat voor het voor het nieuwe en frisse, en ook voor het onbesuisde en naïeve. Ook de tekens Stierenbeeld, Tweeling en Kreeft staan voor het nieuwe. De vier tekens hebben met elkaar gemeen dat ze alles zelf willen doen. Ze luisteren daarom weinig naar adviezen. Omdat ze het nieuwe in zich dragen worden ze de pionierstekens genoemd.

De pionierstekens komen overeen met de levensfase van 0 tot 1 jaar. Het pas geboren kind reageert instinctief – Ram. Het kind eet, drinkt en slaapt. Ook probeert het kind zin ritme te vinden – Stier. Het kind ontdekt zijn omgeving en probeer contact te leggen door geluidjes, lachen en gebaren – Tweeling. Omdat het kind ontdekt wie wel of niet bij hem horen wordt het kind eenkennig – Kreeft.

Bij bepaalde eigenschappen horen dus bepaalde tekens. Als Tweeling wil je contact leggen, terwijl je als Kreeft terughoudend bent, want je wilt onderscheid maken tussen mensen die wel en die niet bij je horen.

Kenmerken van de pionierstekens

Als de Zon in het teken van de  Ram staat ben je vrolijk onbekommerd en speels. Je neemt graag initiatieven. Als de Zon in het teken van de  Stier staat geniet je graag van lekker eten, drinken en comfort. Je voelt je prettig in een rustige en vertrouwde omgeving en je hebt veel behoefte aan rust en veiligheid. Als de Zon in het teken van de Tweelingen staat leg je graag met iedereen contact en ga je het leuk om met verschillende types om te gaan. Als de Zon in het teken van de Kreeft staat maakt de buitenwereld je soms wat verlegen. Als je je prettig en vertrouwd voelt ben je zorgzaam en lief.

De bestendigers

De tekens Leeuw, Maagd, Weegschaal en Schorpioen worden de bestendigers genoemd, want ze bouwen voort op de levenservaringen van de eerste vier tekens. De eerder opgedane ervaringen worden geïntegreerd in het eigen handelen.

De bestendigers komen overeen met de levensfase van een jaar tot en met de puberteit. Tussen 1 en 4 jaar, de Leeuw-fase, ontdekt het kind zijn eigen wil. Soms gaat dit gepaard met obstinaat gedrag. Het kind gaar in de Maagd-fase naar school. Daar leert het zich te schikken naar regels. In de komen innerlijke twijfels aan het licht, De mening van vriendjes en vriendinnetjes wordt steeds belangrijker. In de Schorpioen-fase ontstaan met het ontdekken van de seksualiteit veranderingsprocessen die soms conflicten veroorzaken.

Kenmerken van de Sterrenbeelden / bestendigers

Als de Zon in het teken van de Leeuw staat vind je het belangrijk om gezien en gerespecteerd te worden. Je bent royaal en gul als anderen je prijzen. Word je genegeerd? Dan word je arrogant en hautain. Als de zon in het teken van de Maagd staat ben je leergierig. Je bent een harde werker en je wilt graag iets nuttigs doen. Staat de zon in het teken van de Weegschaal? Dan vind je het belangrijk wat anderen van je vinden. Je wilt niet uit de toon vallen. Daarom probeer je aantrekkelijk en aardig te zijn. Als de zon in het teken van de Schorpioen staat begrijp je soms niet helemaal wat er allemaal in je innerlijk woelt. Je voelt veel aan van anderen en hebt de neiging daar confronterend op te reageren.

De verbreiders

De tekens Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen worden de verbreiders genoemd. Waarom? Omdat je de in de puberteit opgedane ervaringen wil gaan uitdragen in de volwassen levensfasen na de puberteit.

De verbreiders komen dus overeen met de volwassen levensfasen na de puberteit. In de Boogschutter-fase ben je een jonge volwassene die weet hoe het leven in elkaar steekt. Vaak verkondig je luid je mening. In de Steenbok-fase werk je aam je maatschappelijke carrière en doelen. In de Waterman-fase ga je meer aandacht schenken aan menselijke en sociale doelen. Je rondt je leven af in de Vissen-fase. Je vraagt je af wat echt belangrijk is en wat je moet loslaten.

Kenmerken van de verbreiders

Staat de Zon in het teken van de Boogschutter? Dan ben je altijd vrolijk en ondernemend, op zoek naar het nieuwe en opwindende. Als de Zon in het teken van de Steenbok staat, neem je het leven serieus. Je weet dat je bepaalde plichten hebt de vervullen. Vind je het belang van de groep even belangrijk als het belang van het individu? Wil je bovendien ergens bij horen? Dan bevindt de Zon zich in het teken van de Waterman. Vraag je je vaak af waar iedereen zich druk om maakt? Vind je dat aardse zaken heel betrekkelijk zijn? Dan staat de Zon in het teken van de Vissen.

 

 

Wil je weten wat je sterrenbeeld is? De verschillende sterrenbeelden zijn:

 • Geboren 21 maart – 19 april               -sterrenbeeld Ram
 • Geboren 20 april – 20 mei              – sterrenbeeld Stier
 • Geboren 21 mei -20 juni     – sterrenbeeld Tweeling
 • Geboren 21 juni – 22 juli -sterrenbeeld Kreeft
 • Geboren 23 juli – 22 augustus          -sterrenbeeld Leeuw
 • Geboren 23 augustus – 22 september -sterrenbeeld Maagd
 • Geboren 23 september -22 oktober              -sterrenbeeld Weegschaal
 • Geboren 23 oktober – 21 november           -sterrenbeeld Schorpioen
 • Geboren 22 november – 21 december          -sterrenbeeld Boogschutter
 • Geboren 22 december -19 januari -sterrenbeeld Steenbok
 • Geboren 20 januari – 18 februari -sterrenbeeld Waterman
 • Geboren 19 februari – 20 maart -sterrenbeeld Vissen