Spirituele Community

Sterrenbeeld Steenbok

Karakter steenbok

Het sterrenbeeld steenbok is heel erg gedisciplineerd, betrouwbaar en verantwoordelijk. Iemand die een steenbok is, is ook erg ambitieus en wil een duidelijk doel hebben in het leven. Geduld opbrengen kunnen ze als de beste en een lange tijd wachten maakt ze niks uit, als er daadwerkelijk het gewenste resultaat uitkomt.

Steenbokken staan er ook om bekend dat ze zich goed kunnen concentreren op iets en een erg actieve geest hebben. Ze vinden het lastig om ergens een middenweg in te vinden en zien het leven vaak zwart wit.

Temperament van de steenbok

Een steenbok is vaak melancholisch en streng, dit komt omdat ze leven met veel verantwoordelijkheid en zelfdiscipline. Vaak denken mensen dat steenbokken erg kil zijn, dit is echter helemaal niet zo.

Het lijkt alleen, omdat mensen die steenbok zijn het liefst alles alleen doen. Als ze dit zelf doen hoeven ze zich nooit zorgen te maken of iets wel of niet fatsoenlijk gedaan wordt. Steenbokken zijn ook zeer eigenwijs en zijn het daardoor niet snel met andere eens.

Eigenschappen van een steenbok

Een steenbok kijkt vaak de kat uit de boom, het duurt altijd een tijdje voor ze zich veilig en op hun gemak voelen. Ze komen heel rustig weer los. Ze vinden het fijn om zich verbonden te voelen op een intellectueel niveau.

Ze lachen erg graag. Iemand die de steenbok aan het lachen maakt zal meer gewaardeerd worden door de steenbok zelf. Luisteren kunnen ze als de beste, naar iemands emoties luisteren bijvoorbeeld.

Zelf geven ze echter weinig emoties bloot. Steenbokken staan bekend om hun afstandelijkheid.

Hoe is een steenbok in de liefde

Iemand die een steenbok is, is een liefdevol mens. Het kan alleen even duren voordat ze deze liefde tonen. Een steenbok is niet altijd makkelijk te bereiken als je ze niet kent.

Als ze eenmaal vertrouwen hebben en zich veilig voelen bij iemand, dan geven ze zich helemaal. Een steenbok is heel serieus en neemt de liefde ook zo op. Hij of zij doet dan ook alles om hun geliefden te beschermen en gelukkig te maken.

Een relatie met een steenbok

Als je je afvraagt of een steenbok man jaloers is, dan is het antwoord ja. Steenbok mannen zijn erg jaloers, maar ze laten hier niks over merken. Steenbok vrouwen hebben dit eigenlijk niet. Een steenbok heeft niet erg veel vertrouwen om een langdurige en duurzame relatie aan te gaan, nog minder zelfs om deze te handhaven.

Als er eenmaal een partner is gekozen doen ze er ook alles voor om deze te behouden. Steenbokken zijn zeer betrouwbaar, eerlijk en zorgzaam naar hun partner toe.

Liefdesverdriet van de steenbok man

Steenbok mannen proberen alles uit te praten als de partner niet meer verder wil in de relatie. Een breuk is immers moeilijk te verdragen. Zelfs na het verbreken van de relatie, zal een steenbok man nog weken proberen om alles goed te praten. Liefdesverdriet wordt niet gedeeld en alleen voor zich zelf gehouden.

Hij trekt zich helemaal terug. Rustig wat lezen of films kijken en daarbij blijven denken aan hoe hij zijn geliefde weer terug kan krijgen. Een steenbok man ziekt echt zijn liefdesverdriet uit.

Liefdesverdriet van de steenbok vrouw

Een steenbok vrouw zal niet proberen om haar partner te laten blijven, als deze wilt gaan. Ze verschuilen zich dan achter een figuurlijke muur en komen erg onverschillig over. Een steenbok vrouw heeft na een relatiebreuk weer veel tijd nodig om een nieuwe relatie aan te gaan en zich daarvoor open te stellen.

Ze zijn melancholisch en kijken tijdens de liefdesverdriet erg veel romantische films. Deze films kijken ze om zichzelf te overtuigen dat er nog niks verloren is.

Daten met een steenbok vrouw

Het is een moeilijk iets om een steenbok vrouw te verleiden. Ze heeft angst om zich kwetsbaar op te stellen. Bovendien zijn ze melancholisch dus je kan het besten haar aan het lachen maken. Als je haar aan het lachen maakt zal ze dat fijn vinden en heel erg waarderen.

Over emoties praten kan je beter even mee wachten, ook persoonlijke dingen zijn niet altijd meteen een goed idee. Ze vindt het wel interessant om over jouw emoties te horen.

Een date naar een theater, kunstgalerij of museum zal zeker op prijs gesteld worden. Kom niet te laat, steenbok vrouwen hebben een hekel om op je te wachten bij een date, ze zijn erg punctueel.

Daten met een steenbok man

Een steenbok man verleiden is niet zo moeilijk. Neem een goede fles wijn mee, als je bij hem of jou thuis hebt afgesproken. Steenbok mannen houden van attente mensen. Als hij vraagt waar je met hem heen wilt vanavond, neem hem dan mee naar een chic restaurant. Overdag kan je ook nog naar een museum gaan.

Een steenbok man is dominant dus wil je naar een chic restaurant met hem, laat hem kiezen welke. Als het zo goed gaat dat je bij hem thuis kan blijven, zorg dan dat je niet te dichtbij komt.

Hij wil heel graag liefde maar wil dit rustig opbouwen. Geef hem tijd om aan je te wennen. Hij heeft eerst vertrouwen nodig. Praat over intellectuelen dingen, maar vraag niet meteen naar zijn emoties.

Wat biedt een steenbok vrouw in bed?

Een steenbok vrouw komt langzaam op gang. Je hoeft niet romantisch te praten of overal kaarsjes aan te steken, hier zit ze niet op te wachten. Ze wilt dat je snel laat zien waarom je in bed bent. Ze wil graag de leiding nemen tijdens het liefdesspel. Van een man verwacht ze dat hij langere tijd een erectie heeft en meerdere orgasmes krijgt.

De liefde bedrijven met een steenbok vrouw lijkt een beetje op een wedstrijd. Na de vrijpartij zal ze het liefdesspel helemaal willen evalueren. Als na de evaluatie de uitslag negatief is zal ze besluiten nooit meer te willen vrijen met jou.

Wat bied een steenbok man in bed?

Er zal heel wat moeten gebeuren wil je een steenbok man in bed krijgen. De man heeft een heel plan, zelfs bij seksuele aangelegenheden. Spontaan een vrijpartij zal dus niet zo heel vaak voorkomen. De dag waarop het liefdesspel moet plaats vinden wordt zorgvuldig gepland.

Op een dag door de week is hij vaak moe na het werk, dus wordt dit vaak verschoven naar het weekend. Het klinkt niet heel erg romantisch, maar onthoud dat een steenbok alles wat hij doet ook perfect wil doen. Als alle omstandigheden kloppen geeft hij zich ook helemaal over.

Toekomstige partners voor steenbokken

Sterrenbeelden: Stier, Leeuw en Schorpioen.

Steenbok en een stier is een klassieke combinatie. Het zijn bovendien beide aarde tekens. Een stier bied vaak verzet, alleen bij een steenbok niet tegen ieders verwachting in.

De relatie tussen de twee sterrenbeelden is erg aangenaam en ontspannen. Steenbok en leeuw hebben vaak een duurzame relatie, ze blijven elkaar goed trouw. Deze relatie is ook heel erg bevredigend.

Een relatie tussen een leeuw en een steenbok is niet heel erg romantisch, maar wel heel erg stabiel. Steenbok en schorpioen zijn erg creatieve relaties. Het ene idee na het andere wordt uitgebroed. Deze relaties zijn bovendien heel erg intens en ze zijn erg gelukkig met elkaar.


Vriendschap met een steenbok

Een steenbok is erg gehecht aan zijn vriendschappen. Ze zijn erg genereus en zorgzaam, bovendien staan ze altijd klaar voor hun vrienden. Het maakt niet uit of het dag of nacht is, je kan ze altijd bellen en ze staan voor je klaar. Ze zijn erg sympathiek, maar kunnen ook mysterieus zijn.

Het lijkt net of er altijd iets gebeurd in de geest van deze personen. Steenbokken doen alles voor hun vrienden, niks is teveel gevraagd voor hun. Ze verwachten niet speciaals iets terug voor hun steun. Eigenlijk zouden ze moeten leren om niet té veel te geven.

Werken met een steenbok