Spirituele Community
weekhoroscoop

Weekhoroscoop

Elke week een GRATIS weekhoroscoop

 

 

Wat zeggen de sterren in de weekhoroscoop?

Wil je weten wat de sterren deze week voor jou in petto hebben? Raadpleeg dan je weekhoroscoop. Je hoeft niet lang te zoeken naar een weekhoroscoop.

Hieronder vind je diverse gratis te raadplegen weekhoroscopen. Klik op je sterrenbeeld en je kunt dan lezen wat je deze week te wachten staat.

Ben je bijvoorbeeld een Schorpioen? Dan lees je in de  weekhoroscoop voor de week van 21 tot 28 januari 2019 bijvoorbeeld dat je je goed kan ontspannen. Ook kun je deze week goed slagen als je mooie spullen voor je huis wilt kopen. Helaas kun je vanaf vrijdag minder goed praten over emoties.

weekhoroscoop

Astrologen maken een horoscoop

Volgens astrologen bestaat er een verband tussen het lot van de mensen  en de gebeurtenissen op aarde en de stand van de hemellichamen. De zon, de maan en de planeten lijken zich in het loop van het jaar te bewegen langs een denkbeeldige gordel, de zodiak of de dierenriem.

Hier bevinden zich de twaalf dierenriemtekens. Die dierenriemtekens worden ook wel sterrenbeelden genoemd. Er zijn twaalf verschillende sterrenbeelden.

De astroloog legt de stand van de zon, de maan en de planeten op een bepaald moment vast in een horoscoop. Met een horoscoop kunnen toekomstige gebeurtenissen worden voorspeld.

Het berekenen van een horoscoop was vroeger een tijdrovend karwei. Om een horoscoop te kunnen maken moet immers nauwkeurig worden uitgerekend en getekend waar de planeten zich op een bepaald moment bevonden. Tegenwoordig gebruikt men voor de berekeningen een computer. De computer wordt tegenwoordig ook gebruikt om de horoscoop te interpreteren.

De weekhoroscoop in kranten, tijdschriften en op het internet

De zon staat ieder jaar rond je verjaardag op dezelfde plaats. Die plaats bepaalt wat je sterrenbeeld is. Om een weekhoroscoop te maken wordt de stand van de zon op die plaats vergeleken met actuele stand van de zon, de maan en de planeten.

De astroloog kan, na een grondige analyse volgend de regels van het van het astrologische systeem, allerlei voorspellingen doen. Het doen van voorspellingen op grond van de stand van de hemellichamen is overigens niet wetenschappelijk erkend. Wetenschappers trekken daarom de betrouwbaarheid van de voorspellingen in twijfel.

Helaas wordt bij de populaire weekhoroscopen in kranten, tijdschriften en op het internet vaak geen grondige analyse gemaakt. Een ingehuurde tekstschrijver maakt teksten  met beweringen die voor velerlei uitleg vatbaar zijn. Daarom vinden veel lezers in hun weekhoroscoop altijd wel iets dat ‘waar’ is.

Sterrenbeeld en horoscoop

Om je horoscoop te kunnen lezen moet je dus wel weten wat je sterrenbeeld is. Bepalen van je sterrenbeeld is heel eenvoudig, want je hoeft alleen maar je geboortedatum te weten.

In kranten, tijdschriften en op het internet vind je niet alleen weekhoroscopen met de belangrijkste voorspellingen voor jouw sterrenbeeld. Er zijn ook horoscopen die dagelijks, maandelijks  of jaarlijks voorspellingen geven voor de komende tijd.

Is een weekhoroscoop waar?

Natuurlijk verloopt de week niet precies zoals in je weekhoroscoop wordt beschreven. Lees een gratis weekhoroscoop vooral voor je plezier. De tekst is, zoals al eerder opgemerkt, zo geformuleerd dat er ongetwijfeld wel iets ‘waars’ in te vinden is.

Omdat het zoeken naar gratis weekhoroscopen op het internet zo eenvoudig is, kun je ook meerdere weekhoroscopen raadplegen. In iedere weekhoroscoop vind je weer andere goede raad om de week goed door te komen.

Je kunt je goed vermaken met het lezen van de weekhoroscopen. Een welgemeend advies: neem de inhoud van een gratis weekhoroscoop niet al te serieus.